Παιδικός σταθμός Λάρισα Παιδικός σταθμός Λάρισα Παιδικός σταθμός Λάρισα Παιδικός σταθμός νηπιαγωγείο στη Λάρισα

Καλωσορίσαμε το φθινόπωρο συμμετέχοντας στο International Fairy Tea Party...

Το Διεθνές Νεραϊδο-Πάρτι είναι μια ημέρα αφιερωμένη στις νεράιδες και μπορούν να συμμετέχουν παιδιά από όλο τον κόσμο με όποιο τρόπο θέλουν.

Υπάρχουν όλο και περισσότερα άρθρα που θρηνούν την απώλεια του παιδικού παιχνιδιού, την έλλειψη της φαντασίας, την έλλειψη σύνδεσης με τη φύση, τις διαφορές μεταξύ των φύλων και τα στερεότυπα, αλλά και την ανάγκη για ενσυναίσθηση και κατανόηση των άλλων πολιτισμών.

Όλα αυτά μπορούμε να ανατρέψουμε συμμετέχοντας στο Διεθνές Νεραϊδο-Πάρτι. Είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος να δούμε πώς όλοι συνδεόμαστε με τη φύση και ένας τρόπος για τους ενήλικες να συμμετέχουν στο παιδικό παιχνίδι. Είναι μια ευκαιρία για παιδιά (και ενήλικες) να δουν πώς τα παιδιά σε όλο τον κόσμο γιορτάζουν το φθινόπωρο την εναλλαγή των τεσσάρων εποχών.

Φορέσαμε τα νεραϊδο-φτερά μας και τα στέμματά μας, κρατήσαμε τα ραβδιά μας και ξεχυθήκαμε στη φύση για να βρούμε τις τελευταίες νεράιδες της χρόνιας, πριν το φθινόπωρο έρθει για τα καλά και σκεπάσει παντού τα φύλλα του. Όλη την εβδομάδα είχαμε μιλήσει για τις νεράιδες και τα ξωτικά, για το που ζουν, τι είναι, πως είναι και προετοιμαστήκαμε για να τα δούμε στο δάσος.

Ήταν ένας καταπληκτικός τρόπος για να ανακαλύψουμε τη φύση... Παρατηρώντας από κοντά στη φύση για σημάδια νεράιδων, ξαφνικά είδαμε μικρές λεπτομέρειες που θα είχαμε χάσει αν δεν ψάχναμε για νεράιδες... Είδαμε λοιπόν μικρές τρύπες, πευκοβελόνες, τρύπες σε φύλλα, μικρά σημάδια, ίχνη ζώων και άλλα... Παράλληλα χορέψαμε, γιατί οι νεράιδες αγαπούν το χορό και τη μουσική, κάναμε ευχές για να έρθει η φθινοπωρινή βροχή, πετάξαμε νεραϊδόσκονη και φυσικά φτιάξαμε μια μαγική νεραϊδόσουπα για να βοηθήσουμε τις νεράιδες να φέρουν το φθινόπωρο.

Συντροφιά μας είχαμε τη μουσικό μας Ελένη Σαμαρίνα που με την κιθάρα της μας βοήθησε να τραγουδήσουμε και να χορέψουμε. Στη συνέχεια φυσικά κάναμε πικνίκ στο δασάκι και πήραμε το δρόμο της επιστροφής για το σχολείο μας.